Samsung учреди фонд за стартъпи

Лидерът на пазара за мобилни телефони Samsung обяви, че създава инвестиционен фонд за подкрепа на стартиращи компании. Samsung Catalyst Fund ще разполага първоначално със 100 млн. долара, с които ще финансира разработки в областта на облачните технологии и защитата от неоторизиран достъп на информацията в мобилни устройства.

       

Чрез друг свой фонд, American Ventures America Fund, който разполага с $1 млрд., Samsung ще подкрепи разработки на нови решения в области като мобилни устройства, облачни изчисления и „интернет неща”.

Повечето иновации на Samsung са създадени в миналото в Южна Корея. Сега обаче половината от персонала на компанията работи извън пределите на страната, посочиха от ръководството на компанията на пресконференция по-рано тази седмица по повод стартирането на фонда.

За да даде тласък на Samsung Catalyst Fund, компанията ще проведе тази година конкурс Samsung Create Challenge. Победителите в него ще получат инвестиция в размер на $10 млн., както и поддръжка от подразделението Samsung Innovation and Technology и партньори на компанията. 

Коментар