Мексико с телевизия от ново поколение

Мексиканският оператор Axtel сключи договор с Ericsson за въвеждане на телевизионна платформа от ново поколение. Потребителите ще се възползват от услуги за по-голям контрол, интерактивност и персонализация, съобщиха от шведската компания.

       
         

Според годишно изследване на Ericsson ConsumerLab, през миналата година 24% от мексиканците са увеличили броя на своите телевизионни приемници. За да остане конкурентоспособен, операторът Axtel влиза в партньорство с Ericsson за въвеждане, интеграция и управление на цялостна телевизионна платформа от следващо поколение.

Операторът ще внедри набор от телевизионни решения на Ericsson, вкл. MPEG-4 AVC приемащи устройства за HD канали, както и „multiscreen” мидълуеър, които ще обезпечат предлагането на интерактивни и иновативни телевизионни услуги.

Axtel ще стане по-ефективен, предлагайки нови и диференцирани услуги. Същевременно, операторът ще може да увеличи печалбата си като предоставя на потребителите интерактивно и персонализирано телевизионно изживяване.

Мексиканският оператор е отчел възможността на Ericsson да предоставя центрове за мрежови операции (NOC) и инфраструктура за управление на видео съдържание, които намаляват операционните сривове и рискове. Това ще позволи на Axtel да се фокусира върху основния си бизнес и да въведe нови пакетни предложения. 

Коментар