Windows таблетите предпочитани за работа

Една трета (33%) от служителите в компании, анкетирани от Forrester Research, предпочитат да ползват в работата си Windows таблети. На второ място в изследването, проведено в 17 страни по света, е епълският iPad с 26%. Само 12% от участниците в проучването са заявили, че предпочитат устройство с Android в ролята на работен таблет.

Когато въпросът опре до предпочитан смартфон обаче, една трета (33%) от служителите дават вота си за iPhone, други 22% залагат на Android устройство и само 10% биха се доверили на апарат с Windows Phone.

Резултатите от проучването за таблети са доста изненадващи, предвид все още слабите продажби на Surface RT, работещ под управление на Windows. Обяснението е, че хората са привикнали към Windows устройствата в работата си.

Компютрите и таблетите са основните инструменти за изпълнение на офис задачи като писане и изпращане на имейли, подготовка на документи, търсене в интернет, синхронизация на файлове и др. И тъй като повечето хора са свикнали с Windows компютрите, те биха искали да работят по същия начин и с таблетите.

Отчитайки тези настроения сред потребителите, може да се предположи, че таблетът Surface Pro има големи шансове за успех.

Коментар