Стартира проект за електронни услуги на ГВА

Днес бе даден стартът на проект на Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация” (ГД ГВА) за предоставяне на електронни услуги. Потребителите на услугите на ГВА ще спестят общо за година над 60 000 лв., съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

„Електронното подаване на заявления за услуги на Гражданска въздухоплавателна администрация би спестило на гражданите над 52 000 часа, а на държавните служители около 4 000 часа”, допълни министърът.

Стойността на проекта е над 1 млн. лева. Той се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, като неговата продължителност е 18 месеца.

„С реализирането на проекта ще се осигурят над 33 електронни административни услуги от ГД ГВА, както и ще бъдат усъвършенствани 20 публични регистри”, каза Московски.

Проектът е следващата стъпка за изграждането на електронното правителство, заяви зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов.

Ще бъде изградена база от данни, която ще се използва за поддържане на високи нива на безопасност в авиацията, поясни главният директор на ГД ГВА Минчо Цветков. 

Коментар