Българите в чужбина споделят успешен опит чрез специална платформа

София, 6 февруари 2013 г. – Журито на VIVACOM и TEDxBG избра най-прогресивната и иновативна идея, която кандидатства в конкурса NewBornIdeas по време на събитието в началото на януари. Победителят е сдружение Тук-Там, които ще създадат онлайн платформа за споделяне на успешен опит и идеи за положителна промяна от българи, които живеят в чужбина, а телекомът ще финансира начинанието.

Като партньор на конференцията VIVACOM организира конкурса за новородена идея в социалните мрежи Twitter и Facebook, където всеки можеше да сподели идеята за своя нов проект, използвайки специалния хаштаг #NewBornIdeas. Кандидатстваха над 20 проекта, а от тях бяха избрани пет, които имаха възможност да се представят пред жури от VIVACOM и TEDxBG. Финалният победител сдружение Тук-там събра най-много гласове от журито и ще спечели менторство и финансиране на проекта от VIVACOM.

Тук-Там е инициатива, чиято начална дейност е да свързва българи с опит в чужбина. Сдружението има много последователи и общността им бързо се разраства. Тук-там вече излиза от първоначалната си рамка и организира събития не само за завърнали се от чужбина млади българи, но и за млади и позитивни хора, които са носители на нови идеи, социални и обществено значими каузи.

VIVACOM подкрепи осъществяването на конференцията TEDxBG като част от политиката си за партньорство с иновативните идеи и стартиращия бизнес, а инициативата #newbornideas се проведе за втори път, след като по време на последната StartUP конференция, в края на миналата година, победител стана проект за мобилно приложение за здравословното хранене. На това събитие телекомът постави началото на своето партньорство със StartUP обществото в България като част от стратегията на VIVACOM Фонд за създаване на споделена стойност, която през тази година телекомът разви с утвърждаването на VIVACOM Art Hall като свободно пространство за култура и изкуство и разпространението на безплатен интернет достъп на обществени места в цялата страна. 

Коментар