Google тества хромбук с Retina дисплей

Google работи по проект за собствен хромбук с Retina диплей, който поддържа резолюция 2560×1700 пиксела, съобщи Android Authority. Диагоналът на модела Chromebook Pixel не се съобщава.

Сегашната линия хромбуци – мобилни компютри под управление на облачната Chrome OS, доставяни от компании като Samsung, Acer и HP, имат екрани с диагонали 11,6, 12,1 и 14 инча.

За сравнение, MacBook Pro е снабден с 13-инчов дисплей Retina с резолюция 2560×1600 пиксела. Според Apple, при такава резолюция човешкото око не може да различи отделните пиксели.

Внедряването на Retina започна с iPhone 4 през 2010 г. По-късно подобни екрани се появиха в iPad, а накрая и в MacBook Pro. Ето че сега и Google се насочва към Retina в своя хромбук.

За намеренията на интернет гиганта свидетелства и видео клип на компанията Slinky.me, който изтече в YouTube след хакерска атака срещу сървърите й. Видеоото демонстрира Chromebook Pixel, изпълнен в метален корпус и с клавиатура с подсветка, като и резолюцията на екрана.

От клипа става ясно, че хромбукът с Retina дисплей е разработка на Google. Възможно е Chromebook Pixel да изиграе и ролята на шаблон за останалите производители.

по темата: „Google тества хромбук с Retina дисплей”

добавете коментар...

  1. :)

    Изключителен дизайн … сменили радиуса на заобляне на устройството, и вече е изцяло нов, неповторим дизайн … от Гугъл … 😀

Коментар