400 000 цивилизации възможни в Млечния път

Между 200 и 400 хиляди е възможният брой на цивилизациите в Млечния път, твърдят американски учени. На всеки милион звезди в нашата галактика се пада не повече от една развита цивилизация, е изводът от изследване на Калифорнийския университет в Бъркли, ръководено от Андрю Саймиън.

На всеки милион звезди в нашата галактика се пада не повече от една развита цивилизация

Учените са търсели планети с помощта на 100-метров радиотелескоп, който е „прослушал” 86 звезди на честоти 1,1-1,9 GHz (използвани на Земята за клетъчни мрежи и телевизиа), около които, по данни от телескопа Кеплер, има планети подобни на Земята.

От получените данни изследователите са се опитали да извлекат сигнали с висока интензивност в достатъчно тясна честотна лента, които могат да се генерират само по изкуствен път, предаде РИА Новости. Такива сигнали обаче не били открити.

Въпреки че не уловили сигнали от извънземни, учените използвали статистическите данни, за да определят за първи път ограничението в броя на съществуващите цивилизации, способни да предават сигнали в изследваната честотна лента.

Достигнатото ниво на чувствителност ще позволи в бъдеще да се „прослушват” извънземни сигнали, само ако те са насочени съзнателно в посока към Земята. С пускане на гигантския телескоп SKA астрономите ще могат да прихващат и случайни сигнали.

Коментари по темата: „400 000 цивилизации възможни в Млечния път”

добавете коментар...

  1. ***

    да, само малка част живеят на най-примитивното физическо ниво, много ограничено и нереално е възприемането на американските дебилни теории за нашественици, ламтящи за фически, материални територии на Земята и нуждата от защитници – мъже в черно. Извънземни цивилизации вероятно означава съвсем друго – на еволюиралите съзнания, владеещи материята-енергия на всички нива едва ли им трябват физически територии.. извънземните, сътворени в американските филми приличат на самите американци, и на земни създания от филмите по national geographic

  2. ....

    Хаха, до къде стигнахме…
    Извънземни, да бе да. Хахахха….

  3. dodo

    Що е цивилизация?
    На всяко небесно тяло, независимо дали е планета или звезда, живее Йерархия от духовни същества. Не всички същества от Йерархиите притежават физическо тяло, други не притежават душа или астрално тяло, и т.н. Действителната, вечната част на Вселената има духовна същност. Само малка част от съществата във Вселената все още притежават и физическо тяло за своята еволюция. Разбира се, духовните същества, каквато е и истинската същност на човека, са невидими за физическите сетива.

Коментар