Microsoft може да окаже „мечешка” услуга на Dell

Стан Шин, основател на Acer, видя опасност за Dell от сделката с Microsoft

Въвличането на Microsoft в приватизацията на Dell може да се окаже „мечешка” услуга за тексаския производител на компютри, коментира основателят на Acer Стан Шин пред digitimes.com.

По-рано тази седмица стана ясно, че Microsoft ще се включи в операцията по преобразуване на Dell от публична в частна компания със заем в размер на 2 милиарда долара. Dell ще бъде изкупена от основателя си Майкъл Дел и Silver Lake Partners за сума от над 24 милиарда долара.

Майкъл Дел иска да превърна компанията в доставчик на решения за корпоративния сектор, без да се съобразява с нетърпеливи за печалба акционери.

Според Стан Шин обаче, влиянието на Microsoft и нейните Windows устройства могат да вкарат Dell в задънена улица и да попречат за трансформацията на компютърния производител.

Все пак всичко зависи от стратегията, която Dell ще приложи в бъдеще, заключава Шин. Той допълва също така, че Acer, пряк конкурент на Dell на PC пазара, няма да тръгне по пътя на приватизацията, тъй като се намира в съвсем различна ситуация.

Коментари по темата: „Microsoft може да окаже „мечешка” услуга на Dell”

добавете коментар...

  1. Наблюдател

    Историята би трябвало да учи… Комуто M$ са подавали ръка, повече не е прокопсал.

Коментар