HP замисля таблет с Android

HP може да добави към портфолиото си таблет с операционна система Android, съобщи CNET. В момента компанията предлага Windows 8 таблет ElitePad 900 и хибриден ноутбук Envy x2.

       
         

Блогът ReadWrite твърди, че в близко време HP ще пусне първия си Android таблет. Устройството от висок клас ще стъпи на процесор Nvidia Tegra 4. Предполага се, че ИТ гигантът от Пало Алто ще пусне и смартфон с мобилната платформа на Google.

В началото на месеца HP представи първия си хромбук – мобилен компютър, който работи под управление на Google Chrome OS. Моделът Pavilion 14 Chromebook се отличава с големия си 14-инчов екран, докато конкурентните предложения имат 11,6- или 12-инчови екрани.

По-рано се появиха слухове, че HP планира да пусне собствен таблет с процесор Nvidia Tegra 4 и операционна система Windows RT.

Амбициите на компанията към пазара на таблети са разбираеми. HP е най-големият производител на персонални компютри за миналата година. Някои анализатори обаче поставят и таблетите в категорията на компютрите, като по този начин най-голям играч на пазара се оказва Apple с над 20% дял. 

Коментар