Asus пуска достъпен рутер за работа в облака

       
         

Тайванският производител Asus представи безжичен рутер RT-N14U за работа в облака на цена от 70 долара. Моделът е съвместим с 300Mbit/s 802.11n Wi-Fi и поддържа платформата AiCloud с подобрени спецификации, съответстващи на ценовия му клас.

С помощта на AiCloud потребителите могат да синхронизират, споделят, излъчват и получат достъп до съдържание навсякъде, където разполагат с интернет връзка.

RT-N14U притежава USB 2.0 порт за „plug-n-play” връзка с 3G/4G адаптери, външни устройства за памет и принтери. Може да служи за принтер, FTP сървър, както и клетъчна мрежа в случай на срив в LAN и WAN връзката.

Софтуерните предложения от Asus включват интерфейс ASUSWRT за 30-секундна настройка и управление, Download Master за контрол на свалянето от разстояние, родителски контрол и външен достъп.

Платформата AiCloud е интегрирана в определени версии на интерфейса ASUSWRT и изисква рутери с USB порт. Преди време само най-скъпите рутери на Asus бяха конфигурирани за ASUS AiCloud, а RT-N14U доставя услугата на значително по-достъпна цена.

       
         

AiCloud предлага пълен достъп до възможностите на облака с множество допълнителни функции, докато в същото време запазва сигурността и защитата на личната информация.

Потребителите могат да синхронизират, споделят, излъчват и осъществяват достъп до съдържание, разположено на USB памет, от всяка локация, използвайки RT-N14U като техен домашен сървър.

AiCloud е съвместим с iOS, Android и Windows PC, а освен това работи и с Asus WebStorage, като позволява споделяне чрез линкове. Потребителите могат да използват универсален линк за сваляне, с който да споделят съдържание много по-бързо от публичните клауд сървъри. Това може да се случи чрез имейл, SMS или популярни приложения като WhatsApp и LINE.

Продажбите на рутера ще стартират в началото на март в Европейския съюз и Азия и в началото на април – в Китай. Препоръчителната цена на устройството е 69,99 долара. 

Коментар