Стотици уеб блогове са използвани за фишинг атаки

Блоговете станаха средство за мащабна фишинг атака. Част от трафика към зловредните блогове е бил пренасочен от вариант на масово разпространяващия се червей Stration, според информация от Fortinet.

Един зловреден скрипт води към "Pharmacy Express", където се рекламират евтини оферти за виагра и валиум, но всъщност сайтът примамва жертвите да въведат лична и медицинска информация, която измамниците събират за своите цели. Скрипт на страницата сваля файл на установения IP адрес, като взема предвид вида на браузъра и неговата версия.

От компанията са открили и блог, посветен на Honda CR450, който инфектира персоналния компютър с троянеца Wonka при натискане на някои от линковете в блога. Също така са открити и зловредни блогове с различна тематика, посветени на Star Wars, на училища, както и такива с коледна тематика.

От Google заявяват, че преглеждат съобщенията за различни страници, като в същото време ще вземат необходимите мерки. От търсачката допълват, че не са били компрометирани легитимни блогове, а такива, създадени с цел да помагат на фишинга.

Коментар