Фотоапарат поправя моментално снимки

HP пусна на пазара цифровия фотоапарат Photosmart R837, който мигновено коригира снимки, по думите на компанията, без връзка с компютър или софтуер за редактиране на фотографии.
Photosmart R837 се предлага с нов набор от функции HP Design Gallery, които включват инструмент за премахване на дефекти от заснетото лице. Потребителите могат да избират всякакви лицеви дефекти като петна, бенки или белези и да ги изтриват веднага. Така на самия фотоапарат те постигат ефекти, които по принцип са възможни единствено с използване на професионални приложения за редактиране на снимки.
Към добре познатия инструмент за издължаване на обектите е добавена функцията PhotoTouchup, с която автоматично  прави обектите да изглеждат по-стройни. Друга нова функция за е коригиране на ефекта “искрящи очи” при домашните любимци – вариант на функцията “премахване на червени очи”. По този начин котките и кучетата вече няма да изглеждат демонични, а сладки и симпатични, посочват от HP.
Всички изброени функции се съдържат в 7.2-мегапикселов фотоапарат, който разполага с 7.6см дисплей, подходящ за разглеждане на снимки както на открито, така и в затворени помещения. Фотоапаратът предлага и 24х увеличение, в т.ч. 3х оптично увеличение за висококонтрастни снимки, които могат да се уголемят до плакатен размер. Гладкият и заоблен компактен метален корпус на фотоапарата лесно се побира във всеки джоб.
Софтуерът HP Photosmart Express позволява на потребителите да маркират фотографиите, които искат да задържат, разпределят и изпратят, директно в самия фотоапарат. По този начин, свалените снимки на компютъра вече ще са подредени, могат да се изпращат по електронна поща, да се запазват за по-късно или веднага да се поръчат копия от онлайн услугата на HP за споделяне на снимки Snapfish.
HP Photosmart R837 се предлага на пазара на препоръчителна цена на дребно от 399 лева с ДДС. Компанията пусна и два по-евтини модела – M537 с цена 239 лева и M437 за 209 лева. Продуктите се очакват да бъдат налични от април.

Коментар