Apple стана жертва на хакери

Популярността на Apple направи компанията цел на хакерите

Популярността на Apple привлече хакерите

Неизвестни хакери заразиха с вирус Mac компютри, с които работят служители на Apple. Инфектирането е станало след посещение на сайт на разработчик, предаде Ройтерс. Не се съобщава размерът на причинените щети.

Според експерти на компанията F-Secure, нападението над Apple е извършено с цел получаване на достъп до приложения в смартфони и последващо заразяване с вируси на потребители на iPhone.

Apple твърди, че хакерската програма е написана специално за атака на персоналните компютри Mac. Вирусът, който използва уязвимости на плъгина Java в браузъра на устройствата на Apple, е използван също срещу Facebook и други компании, изпълняващи поръчки на Министерство на отбраната в САЩ.

По подобен начин хакери атакуваха на 15 февруари компютрите на служители на Facebook. В началото на месеца за хакерски атаки съобщи и Twitter – атакуващите дори успяха да получат достъп до акаунтите на 250 хиляди потребители на мрежата.

по темата: „Apple стана жертва на хакери”

добавете коментар...

  1. :)

    Аре да пишете статиите коректно. Заразени са НЯКОЛКО компютъра на служители на Apple. "Заразени са компютрите на Apple" означава, че са заразени всички компютри в компанията. Ако не знаете български език, не пишете на Български.

Коментар