ZyXEL въвежда безжичен USB адаптер 450 Mbps

ZyXEL обяви двубандов безжичен USB адаптер за пренос на данни със скорост до 450Mbps.

Разработен на базата на 802.11n в комбинация с двубандов дизайн, NWD2705 осигурява устойчив на смущения HD стрийминг на филми, музика, онлайн игри и споделяне на големи файлове при разширяване на безжичната връзка с медийни сървъри.

Потребителите на настолни компютри и лаптопи могат да изберат обикновената 2,4GHz честотна лента за сърфиране в интернет или защитена от смущения 5GHz честотна лента за динамични цифрови приложения, изискващи по-висока производителност на трафика, като възпроизвеждане на HD видео и онлайн игри.

Предимство на двубандовия NWD2705 е възможността за избягване на конкуренцията с други безжични електронни устройства, споделящи една и съща честотна лента, и съответно високата ефективност при HD медия стрийминг.

Драйверът за новия адаптер се инсталира автоматично, без необходимост от диск, при поставяне на устройството в компютъра. Сигурността на безжичната мрежа е обезпечена от автоматична защита при натискане на бутона Wi-Fi Protected Setup (WPS). USB удължителят предотвратява блокирането на другите USB портове на компютъра.

NWD2705 ще се разпространява на пазара у нас от дистрибуторите на ZyXEL, съобщиха от представителството на компанията.

Коментар