Sony повдигна завесата пред PlayStation 4

Sony обяви вчера дългоочакваната геймърска конзола PlayStation 4. В презентация, продължила два часа, японската компания говори за иновациите и предимствата на новия си продукт, но така и не показа физичeски самото устройство.

Хардуерът на PlayStation 4 е като този на мощен персонален компютър. Конзолата стъпва на 8-ядрен процесор AMD Jaguar с x86 архитектура и разполага с 8 GB оперативна памет, твърд диск с неизвестен все още обем, безжични модули Wi-Fi и Bluetooth, портове USB 3.0 и HDMI, както и видеокарта Radeon от ново поколение.

Конзолата идва заедно с геймпад DualShock 4 със сензорен панел, порт microUSB, жироскоп, Bluetooth модул, аудиоизход и специален бутон, който позволява с едно натискане геймърският процес да се пренесе в мрежата.

Геймпадът може да работи в двойка с устройство PlayStation 4 Eye, оборудвано с две камери с функция за разпознаване на лица, както и с микрофон, и способно да проследява положението на контролера в пространството.

Специално приложение позволява влизане в мрежата PSN с помощта на устройства под управление на Android и iOS. Освен това чрез Wi-Fi новата конзола може да бъде обединена с PlayStation Vita и да се използва като втори екран за някои игри.

PlayStation 4 няма да работи с дискове от предишните поколения геймърски конзоли на Sony. Поддръжката на стари игри е обезпечена с помощта на облачни услуги.

Sony ще пусне PlayStation 4 на пазара в края на 2013 година. Компанията не съобщи точната дата и цената на новия си продукт.

Коментар