LG въвежда 4G LTE серия Optimus F

LG разширява портфолиото си от 4G LTE смартфони с нова Optimus F серия. Двете нови устройства Optimus F5 и Optimus F7 ще дебютират на Световния мобилен конгрес в Барселона (MWC) по-късно този месец.

Optimus F5 предоставя 4,3-инчов IPS дисплей и разчита на 1,2GHz двуядрен процесор. Моделът е оборудван с батерия с капацитет 2,150mAh.

Вторият модел от серията – Optimus F7, притежава 4,7-инчов True HD IPS дисплей и 1,5GHz двуядрен процесор. Капацитетът на батерията е 2,540mAh.

И двата смартфона стъпват на последната версия на операционната система Android – Jelly Bean 4.1.2 OS. Предлагат се с UX функции като подобрените верси на QSlide и Live Zooming.

Подобреният QSlide позволява на потребителите да отварят на цял екран две приложения в едно и също време. Те могат да променят размера, позицията и прозрачността на QSlide приложенията.

С помощта на функцията Live Zooming потребителите могат да приближават и отдалечават отделни области на екрана по време на видео. Включени са и допълнителни възможности като QuickMemo, QTranslator, Video Wiz, Safety Care и др.

Доставките на Optimus F5 в Европа ще започнат през второто тримесечие на годината. Скоро след него на определени пазари ще се появи Optimus F7. Точните дати и цените на устройствата ще бъдат обявени по-късно.  

Коментар