Всички устройства стават “умни”

Ханс Вестберг прогнозира, че устройствата от ежедневието ще стават все по-интелигентни

Ханс Вестберг прогнозира, че устройствата от ежедневието ще стават все по-интелигентни

Към края на 2013 година над 50% от продажбите на телефони по света ще са на “умни” телефони. Причината за този растеж са все по-достъпните цени.

В по-дългосрочен план обаче не само телефоните ще са умни устройства в обкръжението ни. Умни ще стават и нашите коли, заяви Ханс Вестберг, президент и CEO на Ericsson по време на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Заедно с тях все по-интелигентни ще стават и останалите устройства, на които разчитаме в ежедневието си. Това е естествена част от прехода ни към свързаното общество.

Крос-комуникацията между машини, хора и съдържание променя начина, по който се държим, а също и начина, по който доставчиците реализират своя бизнес. В резултат на това ще се появят все повече и по-гъвкави ценови модели.

Друга важна тенденция за в бъдеще е преходът към мобилност: към края на 2013 година е има повече мобилни интернет потребители, отколкото стационарни интернет потребители, прогнозира Вестберг.

Пак според прогнозите на Ericsson към края на 2013 година се очаква потребителите на LTE по света да надхвърлят 100 милиона.

Коментари по темата: „Всички устройства стават “умни””

добавете коментар...

  1. Потребител

    Лично мнение на потребител относно глобалната мрежа: не бива да се допуска конкуриране между групата услуги за стационарни потребители и тези за мобилни потребители на интернет. И двете групи потребители се движат от общи закони.

Коментар