Първи четириядрен Atom за таблети

Процесорният гигант разшири програмата си Intel Inside за мобилни устройства под управление на Windows и Android

Процесорният гигант разшири програмата си Intel Inside за мобилни устройства под управление на Windows и Android

Intel обяви на Световния мобилен конгрес в Барселона първата си четириядрена енергийно-ефективна Atom система на един чип (SoC), предназначена за таблети. Чипът, известен с кодовото име Bay Trail, ще бъде най-мощният Atom процесор до момента.

Разработчикът твърди, че Bay Trail удвоява изчислителната производителност на настоящото поколение Atom платформи за таблети. Платформата, планирана да излезе към края на 2013 г., работи с Windows и Android и ще позволи създаване на тънки, 8-милиметрови дизайни на таблети, които ще издържат цял ден работа на батерия и седмици в режим на изчакване.

В момента Intel работи с Compal, ECS, Pegatron, Quanta и Wistron, за да наложи на пазара Bay Trail таблети. Партньори на компанията в това начинание ще бъдат всички големи производители на интелски устройства, вкл. Acer, Asus, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG и Samsung.

Междувременно, процесорният гигант разшири програмата си Intel Inside за мобилни устройства под управление на Windows и Android. Новата програма цели да ускори времето за достигане до пазара на мобилните устройства с Intel архитектура.

Програмата ще се фокусира първо върху таблетите, след това върху телефоните, като в нейните рамки Intel ще предоставя предварително квалифицирани решения с опростени градивни елементи. Atom Z2760 и предстоящата 22-нанометрова Atom SoC с кодово име Bay Trail ще бъдат в основата на тази програма.

Коментар