Xperia Tablet Z излиза на пазара

Xperia Tablet Z разполага с 10,1-инчов HD WUXGA дисплей, захранен с Mobile Bravia Engine

Xperia Tablet Z разполага с 10,1-инчов HD WUXGA дисплей, захранен с Mobile Bravia Engine

Sony Mobile обяви в Барселона, че Xperia Tablet Z – най-тънкия 10-инчов  таблет на пазара, по думите на компанията, ще бъде пуснат в продажба през второто тримесечие на 2013 г. Наред с това флагманският смартфон Xperia Z вече се предлага в магазините по цял свят.

Xperia Tablet Z работи под управление на операционна система Android и поддържа LTE комуникации. Устройството има същия OmniBalance дизайн като своя „сродник“ смартфон. Тежи 495 грама и е дебел само 6,9 мм.

Наличен в черно и бяло, както и в LTE и Wi-Fi версии, това е първият таблет с асинхронен четириядрен процесор Qualcomm Snapdragon S4 Pro и най-високите степени на водоустойчивост (IP55 & IP57).

Xperia Tablet Z разполага с 10,1-инчов HD WUXGA дисплей, захранен с Mobile Bravia Engine 2. Sony набляга на факта, че визуално изживяване с таблета е като това с телевизор. Освен това в устройството са интегрирани 8-мегапикселова задна камера с “Exmor R for mobile” и 2-мегапикселова HD предна камера. Качеството на звука е обезпечено от технология S-Force Front Surround 3D, допълнена от Clear Audio+ режим и иновативното използване на двете вградени колони с четири високоговорителни отвора на левия и десния ъгли.

Xperia Tablet Z се отличава и със STAMINA режим на батерията – технология за управление на батерията, която може значително да увеличи времето в режим на готовност. Wi-Fi версията предлага до 64GB памет с възможност за SD карта.

С функциите „Едно докосване” потребителят може да прехвърля съдържание от HD таблета на телевизора, от таблета към високоговорителя или от телефона на таблета, само допирайки ги едно в друго. Тези NFC функции са ключов елемент в устройствата на Sony през тази година. Универсалното IR Remote на таблета позволява управление на телевизор и други Sony устройства, както и продукти на други производители – директно от таблета.

Xperia Tablet Z идва с медиа приложения “Walkman”, Movies и Album. През тях е достъпна мрежата Sony Entertainment Network, която включна над 18 милиона песни. Предвидена е още Facebook социална интеграция, както и достъп до над 100 000 филма и телевизионни сериали.

Xperia Tablet Z ще се предлага с няколко аксесоара, които включват зарядно устройство, протектор за LCD екран и кожен калъф за носене. Таблетът ще излезе на пазара с операционна система Android 4.1 (Jelly Bean), кaто по-късно ще получи ъпгрейд до 4.2.

Коментар