Бивш губернатор призна за среща с извънземни

Бившият губернатор на Аризона Файв Саймингтон потвърди, че загадъчните огньове, които се появиха в небето над Феникс на 13 март 1997 година, всъщност са били огньове от кораби на космически пришълци, съобщи Arizona Daily Star.

Корабът е бил огромен, по думите на Саймингтон. Просто почувствах, че е извънземен, обяснява той.

Като летец, Самингтън твърди, че познава почти всяка летателна машина. А тази е била по-голяма от всички, които някога е виждал. Явлението си остава една голяма загадка, споделя бившият губернатор и се учудва защо някои се присмиват над този случай.

Саймингтон заемаше поста губернатор на Аризона от 1990 до септември 1997 година. По време на появата на необичайните огньове той опроверга и сам се присмя на слуховете за НЛО.

През юни 1997 година Саймингтон даде пресконференция, на която демонстрира пред журналистите арестуван “пришелец” с очи на насекомо. Когато Саймингтон свали маската от него, всички присъстващи видяха главата на шефа на администрацията на губернатора.

Сега Саймингтон твърди, че е прикривал истината за пришълците, опасявайки се от паника сред населението.

Официална версия, обясняваща появяването на огньовете в небето над Феникс, предложиха американските военно-въздушни сили. По твърденията на военните, по време на тренировъчен полет самолет A-10 Warthog е пуснал сигнални ракети, които бавно са падали и изгаряли.

Коментар