Мобилна система доставя питейна вода директно от реката

Нова мобилна система осигурява вода за пиене и готвене директно от реката. Технологията на американската компания Ecosphere Technologies, Inc. намира приложение при непредвидени ситуации от рода на природни бедствия, както и на места, където липсва нормално водоснабдяване.
В началото на март Ecosphere демонстрира своята мобилна система за пречистване на вода (Mobile Water Purification System, MWPS) по бреговете на река Потомак. Технологията преобразува речната вода директно в чиста питейна вода за нуждите на персонала на Федералната агенция за управление на непредвидени обстоятелства (Federal Emergency Management Agency, FEMA).
Чистата вода е ограничен ресурс след опустошителни природни бедствия, при екстремни климатични условия и други подобни ситуации. Системата на Ecoshpere е замислена да помогне на екипите за спешно реагиране, като им осигури до 72 хиляди галона (1 галон е равен на 3,78 литра) чиста вода на ден за пиене, готвене, миене и къпане.
MWPS може да преработва вода виртуално от всеки източник, твърди компанията. Технологията използва мощна система за филтриране, която премахва следите от животински и човешки вторични продукти, промишлени токсини, биологични патогени, соли и други замърсявания.
Филтриращата технология Ecos Water Filtration е инсталирана в специално проектирано за нея шаси, наречено Oshkosh Highland и произведено от компанията Pierce Manufacturing, Inc., част от Oshkosh Truck Corp. Вградена система за мониторинг и възможности за сателитна комуникация позволяват да се изпраща информация в реално време за качеството на водата, вътре и извън MWPS системата.
"В дните след урагана Катрина, филтриращата технология на Ecosphere осигури чиста вода за хиляди хора в град Уейвланд, щата Мисисипи", казва Джо Олбах, президент на Ecosphere Systems, в съобщение до медиите. “Фактът, че FEMA и други организации сериозно проучват как технологията на Ecosphere може да помогне да се посрещнат нуждите при критични природни бедствия е крайъгълен камък за компанията и за страната", допълва той.

Системата за филтриране на вода е резултат от съвместни усилия на няколко компании. Тя интегрира решенията за пречистващи технологии на Ecosphere с опита на Pierce в производството на военни машини за непредвидени обстоятелства, посочва Бил Хиршман, директор на правителствения бизнес на корпорацията Oshkosh Truck.

по темата: „Мобилна система доставя питейна вода директно от реката”

добавете коментар...

  1. Alex

    Тази система далеч не е съвършенна !
    В зависимост от водоисточника тя се запушва изклучително бързо и става неизползваема при липсата на консумативи ! Това е защото се базира на изклучително финна филтрационна система която се запушва много бързо и трябва да се изхвърли ! а в краина сметка във водата трябва да се добави и хлор !

Коментар