Български ученици с успех на Google Code-In 2012

Владимир Ангелов учи в Технологично Училище „Електронни системи” към ТУ-София

Владимир Ангелов

Двама български ученици са сред 20-те победители в състезанието Google Code-In 2012. Александър Иванов (15 г.) е възпитаник на ПМГ „Нанчо Попович” гр. Шумен, а Владимир Ангелов (17 г.) учи в Технологично Училище „Електронни системи” към ТУ-София.

Google Code-In запознава ученици на възраст от 13 до 17 години със света на софтуерните разработки с отворен код, като им дава шанс да работят по различни проекти, заедно с техните ментори.

Александър Иванов

Александър Иванов

Конкурсът се проведе от края на ноември 2012 до средата на януари 2013 и в него взеха участие 334 ученика от 36 страни.

„Всички участници бяха много заинтригувани и мотивирани от възможността да допринесат за действителното развитие на софтуерните технологии”, каза Шон Морисън, BRL-CAD организационен администратор и ментор.

Александър Иванов и Владимир Ангелов са едни от големите победители, излъчени от своите менторски организации – RTEMS и Haiku. „Електронни системи” към ТУ-София е училището, от което са кандидатствали най-голям брой участници в програмата.

През април, заедно с техните настойници, победителите ще посетят централата на Google в Маунт Вю, Калифорния. Те ще вземат участие в официална церемония по награждаването, ще се срещнат с инженери на Google и с представители на общността на отворения код.

Коментари по темата: „Български ученици с успех на Google Code-In 2012”

добавете коментар...

  1. Петьо

    браво, браво! Нека ходят където искат децата , светът е отворен днес

  2. elmack

    Защо ли и аз си мисля че това са от тия дето, като видят шанс, бягат.

  3. Трендафил

    Браво на момчетата. Но за съжаление, сигурно ще напуснат родината

Коментар