HP вече ще поглъща само малки компании

Миналата седмица Hewlett-Packard съобщи, че ще закупи компанията Tabblo, разработчик на уеб базиран софтуер. Сделката се разглежда като част от новата стратегия на гиганта да поглъща по-малки компании, за да допълни бизнеса си.
Изпълнителният директор на HP Марк Хърд каза на среща с инвеститори и анализатори да не очакват големи поглъщания за милиарди долари, писа informationweek.com.
Придобиването на Tabblo се очаква да бъде завършено до няколко седмици. Разработките на компанията помагат на потребителите да подреждат и принтират текст, графики и снимки чрез уеб технологията AJAX. Интегрирайки я в своите продукти, HP ще позволи операции като “drag-and-drop” и други десктоп функции да се извършват в произволна уеб страница.
HP ще се стреми да направи принтирането на съдържанието на уеб страниците възможно най-лесно, независимо дали става дума за принтиране на обикновена карта или на списък с любими блогове.
Късно през февруари HP обяви подобно целево поглъщане на фирмата PolyServe. От компанията казаха, че тази сделка ще й помогне да навлезе осезаемо на пазара за устройства от типа NAS – една от няколкото технологии за съхранение на големи обеми от данни в мрежите.

Коментар