7000 лв. за благотворитeлни каузи бяха събрани във Vivacom Art Hall

София, 26 февруари 2013 г. – Над 7000 лв. бяха събрани по време на събитието Дарителски кръг „Развитие“, което се проведе във VIVACOM Art Hall вчера вечерта. В набирането на средствата участваха частни дарители, които изразиха своята съпричастност към една от четирите каузи, номинирани за дарителска подкрепа.

Най-много средства събра каузата “Маскирани ръчички разказват” на читалището на банатското село Бърдарски геран. Нейната цел е да се изгради куклен театър и да създаде среда за съвместни занимания между децата от селото и децата от Центъра за временно настаняване от семеен тип, за да бъдат те интегрирани в живота на местните хора.

Другите номинирани каузи, които получиха подкрепата на събитието, бяха: проектът на „Free Sofia Tour“ за организиране на безплатни туристически обиколки на София, Пловдив и Варна за деца; проектът на сдружение “Младите в действие” – за подпомагане дейността на читалище “Братя Миладинови” в Княжево, подкрепен от волейболиста Иван Зарев; и проектът на Национална асоциация за приемна грижа, който има за цел да направи 3 книжки, които с рисунки да говорят за живота на децата в институциите.

Дарителски кръг „Развитие“ е създаден през 2012 г. от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ по модела на The Funding Network, UK и за втора поредна година се реализира с подкрепата на VIVACOM Art Hall.