EMC реорганизира бизнеса си в региона ЕMEA

Адриан Макдоналд ще ръководи новата бизнес структура на EMC в региона EMEA

Адриан Макдоналд ще ръководи новата бизнес структура на EMC в региона EMEA

Корпорацията EMC обяви, че оптимизира структурата на бизнес подразделенията си в Европа, Близкия изток и Африка (регион EMEA). Целта е ръст и увеличаване на пазарния дял в страните от региона още през настоящата година.

Компанията ще съкрати броя на подразделинията си в региона от 9 на 6, за да реагира по-оперативно на промените в конюнктурата на пазара и да ускори процеса на взимане на бизнес решения. За ръководител на новата бизнес структура е назначен Адриан Макдоналд, който от юли 2012 година заема длъжността президент на EMC за региона EMEA.

Новата структура включва няколко регионални подразделения: четири в страните с най-голям обем на продажби – Франция, Германия, Русия и Великобритания (с Ирландия); регион TEEAM (Турция, развиващите се страни в Африка и Близкия Изток); Западна Европа – бизнес подразделенията за Северна и Южна Европа се обединяват; и Скандинавски регион.

Свидетели сме на дълбока трансформация в корпоративната ИТ инфраструктура на предприятията в целия регион на EMEA, която цели да повиши оперативността и да намали разходите чрез виртуализация, автоматизация и стандартизация, заяви Адриан Макдоналд.

По неговите думи, EMC се намира в епицентъра на тази трансформация и инициира много от промените, които предопределят парадигмата за развитие на ИТ за десетилетия напред.

Коментар