Dell обяви близо 30% ръст след сливането с EMC

Dell Technologies съобщи за 28% ръст на приходите за първото финансово тримесечие след поглъщането на сторидж гиганта EMC. Отличният резултат се дължи в голяма степен на компютърния бизнес, който бележи най-високия си ръст за последните две години.

В периода август-октомри, който се явява трето тримесечие за финансовата 2017 година на Dell, приходите на компанията възлизат на 16,2 млрд. долара, спрямо $12,7 млрд. година по-рано. Същевременно, чистата загуба на Dell е нараснала от $180 млн. до $2 млрд., в резултат на разходите за преструктуриране, наложено от покупката на EMC за $67 млрд.

Подразделението Dell Client Solutions Group, посветено на бизнеса с персонални компютри, повишава приходите си с 3% до 9,2 млрд. долара. Това е най-високият ръст за  последните осем тримесечия и се дължи в голяма степен на увеличените с 12% продажби на потребителски РС, отбелязва Уол Стрийт Джърнъл.

По данни на IDC, пазарният дял на Dell при РС-тата възлиза на 15,8%. Компанията заема трето място в света след Lenovo с 21,3% и HP Inc. с 21,2%.

Продажбите на сървъри и мрежово оборудване са намалели с 8% през третото финансово тримесечие и възлизат на $2,9 млрд., на фона на спад от 7% като цяло на световния пазар, оценяван на 12,5 млрд. долара. Dell държи 17,8% от пазара, като отстъпва на Hewlett Packard Enterprise, която има 25,9%.

През тримесечието Dell е заработила над 3 млрд. долара от дискови хранилища, което е с 462% ръст на годишна база. Разбира се, този резултат се дължи изключително на придобиването на EMC.

Коментари по темата: „Dell обяви близо 30% ръст след сливането с EMC”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Платена история – 50 млрд$ дълг+лихви+загуба / те му пляскат

  2. Anonymous

    Същевременно, чистата загуба на Dell е нараснала от $180 млн. до $2 млрд.

    Заславието : Dell е при титаник с 1000% увеличение на загубата.

Коментар