Dell финансира покупката на EMC с облигации за $20 млрд.

Dell осъществи рекордна сделка по пласиране на облигации на обща стойност 20 милиарда долара

Dell осъществи рекордна сделка по пласиране на облигации на обща стойност 20 милиарда долара

Dell продаде във вторник обезпечени облигации на стойност $20 млрд., за да финансира покупката на сторидж доставчика EMC, която е на рекордно висока цена от 67 млрд. дорара, предаде Уол Стрийт Джърнъл.

Инвеститорите се възползваха от редкия шанс да придобият облигации на инвестиционно ниво с доходност, каквато обикновено носят т.нар. „боклучиви” ценнни книжа, коментират анализаторите.

Окончателният обем на облигациите превиши първоначалните планове на компанията. Dell възнамеряваше да събере $16 млрд., но в крайна сметка осъществи рекордно висока сделка, която по данни на Dealogic, заема четвърто място в цялата световна история на облигациите.

Според източници на Файненшъл Таймс, увеличеният обем облигации на Dell е резултат от силното търсене от страна на инвеститорите. Облигациите с фиксирана ставка на компанията ще бъдат пуснати на шест транша, със срок на погасяване от 3 до 30 години.

В частност, доходността на 10-годишните облигации за $4,5 млрд. е 6%. По данни на банка Barclays, средната доходност на аналогични облигации в началото на седмицата е била 3,58%.

Коментари по темата: „Dell финансира покупката на EMC с облигации за $20 млрд.”

добавете коментар...

  1. hp

    PC – 1985-2015г

  2. hp

    Облигациите с фиксирана ставка на компанията ще бъдат пуснати на 6 транша, със срок на погасяване от 3 до 30 години.

    Ще има ли PC след 30 год ?

  3. 6%

    6%
    2 junk – двоен риск на junk

Коментар