НР България спечели международна награда Engage за отворен бизнес

Статуетката ENGAGE бе връчена на генералния директор на НР България Ираван Хира от заместник-посланика на Великобритания у нас  Н. Пр Катрин Барбър

Статуетката ENGAGE бе връчена на генералния директор на НР България Ираван Хира от заместник-посланика на Великобритания у нас Н. Пр Катрин Барбър

НР България спечели Специалната международна награда ENGAGE за цялостна практика в сферата на корпоративната социална отговорност и етичен бизнес. Това стана по време на юбилейната десета церемония по връчване на годишните Награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите. Статуетката ENGAGE бе връчена на генералния директор на НР България Ираван Хира от заместник-посланика на Великобритания у нас  Н. Пр Катрин Барбър. Носителят на престижното отличие ENGAGE се определя от Международния форум на бизнес лидерите – Великобритания, и отличава компаниите, които съумеят да включат всички свои служители в дейностите на своите КСО програми.

Световният  IT гигант НР България бе избран от международното жури за реализацията на своя проект „Отговорна мрежа“, който представлява серия от доброволчески инициативи на целия екип на компанията у нас. Усилията на всички служители на НР България са насочени към реализацията на обществено значими проекти и опазване на околната среда. Сред тях са инициативи по разделно събиране на отпадъци, компостиране на биомаса, зелени проекти за засаждане на дървета и много други.

„Изключително сме щастливи и горди от спечелването на този приз. За НР България това отличие е признание за социалния и екологичен ефект от работата на нашите доброволци и още един стимул за компанията и за всички нейни служители да продължим да развиваме активно своите инициативи в полза на обществото и опазването на околната среда. Ние сме убедени, че разковничето за доброто бъдеще на България се крие в доброволния принос на всеки един от нас“, заяви генералният директор на НР България Ираван Хира.