Proxiаd България стана собственост на Gimv

Gimv стана основен акционер в Proxiad Group

Gimv стана основен акционер в Proxiad Group

Proxiad България, дъщерно дружество на френската Proxiad Group, вече е собственост на частната компания за дялови инвестиции в Европа Gimv. Стойността на сделката не беше съобщена от софтуерната компания.

Proxiad Group развива дейност в сферата на компютърните услуги и информационните системи. Компанията в България има офиси в София и Пловдив, в които работят 160 ИТ специалисти.

След напускането на двама от тримата директори, основатели на Proxiad Group, Gimv става основен акционер на Proxiad Group, заедно с Ерик Розанес и Стефан Леви. Те ще поемат оперативното управление на групата.

За Proxiad Group работят над 600 служители. Компанията реализира оборот от 31 млн. евро през 2012 г. Българското дружество играе съществена роля сред клиентите на групата, като предлага офшор/ниършор услуги.

Чрез платформата „Умни индустрии“ Gimv инвестира в разрастващи се  дружества, които създават стойност чрез подобряване на продуктивността на иновативните продукти и услуги. Очаква се в следващите години да бъдат разширени обслужващите центрове на Proxiad в Лиле, Руан и България.

Коментар