Ericsson дефинира облачна еволюция

Според Ericsson, днешните мрежи и облакът трябва да еволюират успоредно

Според Ericsson, днешните мрежи и облакът трябва да еволюират успоредно

Мобилните мрежи еволюират през 2G, 3G до LTE. Мобилността заема все по-голяма част от дигиталния начин на живот и следващата стъпка за мрежата е да се превърне в средство за облачна еволюция, обяви шведската компания Ericsson по време на Световния мобилен конгрес в Барселона.

Днешните мрежи и облакът имат нужда да еволюират успоредно, тъй като потребителите искат по-качествени изживявания със своите смартфони, а стремежът на операторите е да генерират нови печалби. Облачните услуги трябва да се дистрибутират и мрежите трябва да бъдат гъвкави на база цялостни решения. Това ще доведе до нов набор от възможности, които не съществуват в момента.

Новата клауд система Ericsson Cloud System позволява на доставчиците да дистрибутират  облачни възможности като изчисления и съхранение на данни, а резултатът е по-добро изживяване при ползване на облачни приложения и по-ефективно ползване на мрежовите ресурси.

Системата включва Ericsson Cloud Manager, който предлага нови начини за управление и извършване на операции по цялата мрежа, като в същото време се поддържа добрата работа на доставчика.

Ericsson Cloud System предоставя и среда за приложения, независимо от техния произход – на Ericsson, на оператор, на партньор или на друг разработчик. Това прави възможно въвеждането на нови услуги и консолидиране на съществуващите върху една и съща виртуална платформа.

Системата включва още Ericsson Cloud Execution Environment, базирана на OpenStack и KVM. Решението е добавка към съществуващата OSS система Ericsson Cloud Manager, като позволява лесна миграция и дава възможност на различни виртуални и не-виртуални приложения да работят съвместно.

Ericsson Cloud System ще излезе на пазара през първото тримесечие на 2014 г., уточни шведската компания.

Коментар