ERP.BG въвежда BI модул за тъчскрийн интерфейс

BI функционалностите от един самостоятелен модул вече се превръщат в цялостна среда

BI функционалностите от един самостоятелен модул вече се превръщат в цялостна среда

Софтуерната компания ERP.BG разработи нов модул за бизнес анализи (BI), оптимизиран за тъчскрийн интерфейси. Решението ще стане достъпно с новата версия на ERP системата EnterpriseOne.

Обновеният BI модул включва две важни промени. На първо място, BI функционалностите от един самостоятелен модул вече се превръщат в цялостна среда, разпространена в цялата ERP система. Това позволява системата да бъде интегрирана директно за употреба в оперативните процеси на компанията, което променя концепцията за използване на бизнес анализи, превръщайки ги от инструмент, използван предимно постфактум, в мощно средство за анализи в реално време.

„Вграденият BI модул дава на компаниите ключови предимства в сравнение с традиционната концепция за добавена отделно Business Intelligence система. С новия модул различните членове на екипа могат да виждат много по-адекватни бизнес анализи, свързани с тяхната конкретна дейност, при това – без никакво забавяне на информацията“, поясни Иван Аржентински, управител на ERP.BG.

BI функциите са достъпни контекстуално във всички останали модули на системата и се визуализират по множество различни начини, в зависимост от конкретните необходимости на потребителя. Например, когато потребителят отвори прозорец с информация за даден клиент, веднага се появява куб със сечение на продажбите, специфично за този клиент.

За нуждите на счетоводството пък, при разглеждане на сметка се вижда BI куб с данни за сметката, който позволява на всеки оторизиран потребител с един поглед да придобие представа за движенията по нея. Възможностите за употреба са десетки, а мениджърите и екипът са значително улеснени в процеса на взимане на бизнес решения.

Вторият важен акцент, свързан с Business Intelligence, е оптимизацията за работа с екраните на BI модула през чувствителни на докосване дисплеи. Това разширява възможностите за достъп до бизнес анализи през смартфони и таблети. Оптимизациите улесняват също използването на бизнес анализи през традиционни компютърни интерфейси с мишка.

„Желанието ни е да направим Business Intelligence функциите все по-достъпни за мениджърите, които често са в движение. През последните две години ERP.BG промени изцяло интерфейса на своята система EnterpriseOne, превръщайки я в едно напълно оптимизирано за мобилни устройства решение. Новите възможности за достъп до BI модула на системата са част именно от тази дългосрочна политика на екипа ни“, подчерта Иван Аржентински.

Коментар