Proxiad България наема Java специалисти

 ИТ пазарът в България изпитва все по-голяма нужда от подготвени кадри, заяви Александър Йовчев от Proxiad България

ИТ пазарът в България изпитва все по-голяма нужда от подготвени кадри, заяви Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad България

Търсенето на Java специалисти продължава да расте. Българският офис на френската ИТ компания Proxiad планира да увеличи екипите си с Java компетенция до 30% през 2017-а година.

„Търсим специалисти както за офиса ни в София, така и за този в Пловдив“, съобщи Александър Балев, мениджър в компанията. Към момента в Proxiad България работят около 80 специалисти с подобен профил.

Тенденциите сочат ясно все по-голямото приложение на Java в технологичната сфера, обясни Балев. Нуждите на клиентите на Proxiad България от квалифицирани специалисти в тази област също растат.

„Всички знаем, че ИТ пазарът в България изпитва все по-голяма нужда от подготвени кадри към днешна дата. Нашите предизвикателства също са насочени в посока на идентифицирането на подходящи специалисти и привличането им за нашите проекти“, коментира и Александър Йовчев, изпълнителен директор на Proxiad България.

Компанията работи по Java stack проекти за клиенти като Boursorama (изцяло онлайн банка), Ariba/SAP (бизнес търговска мрежа), Pay.on/ACI (финансови и разплащателни услуги) и Lyra dental (компания за дигитална трансформация в стоматологията).

Proxiad развива стартиращи професионалисти още от образованието им. Към момента компанията подпомага университетите в страната, където се преподава информатика, както и школите за програмиране, като освен това реализира и стажантска програма.

Коментар