Ново устройство ще конкурира GSM-a

Ново устройство ще конкурира GSM-a
За целта Nokia започва партньорство с Google
15/05/2006
Nokia
, най-големият производител на мобилни телефони, ще представи във вторник на пресконференция в Стокхолм алтернативно на клетъчните телефони устройство, стана в края на миналата седмица. Новият Nokia Internet Tablet ще поддържа комуникационния софтуер на Google.
Сътрудничеството на двете компании ще позволи на потребителите както да чатят, така и да говорят с други хора, които ползват необходимата програма – Google Talk.
За разлика от телефоните, които функционират на основата на клетъчна мрежа, тези устройства ползват безжична уеб-връзка, която е нерегулирана и свободна.
Последният модел Nokia 770 Internet Tablet, който беше представен миналата година, предоставя възможност за слушане на музика и гледане на филми, а също и проверяване на поща, сърфиране в мрежата, онлайн игри и др.
Nokia 770 представлява малък правоъгълник с цветен екран с висок контраст, който е малко по-голям от дисплей на мобилен телефон. Продуктът може да се поръча онлайн, като в САЩ цената му е около $400.
Съвместната работа на Nokia и Google няма да остане и без ответни действия от страна на техни конкуренти MotorolaMicrosoft и Yahoo. Последните също смятат да предлагат някои свои услуги на мобилни устройства.

Коментар