ДАИТС предлага програма за цифрова телевизия

До две седмици ДАИТС ще предложи на Министерски съвет програма за цифрово телевизионно излъчване, съобщи председателят на агенцията Пламен Вачков по време конференцията „Телекомуникационни технологии и услуги”, организирана от IDG България.
България трябва изцяло да премине към цифрова телевизия до 2012 г., съгласно решение на Европейската комисия.
Телекомуникациите и информационните технологии са най-динамично развиващият се сектор в страната, каза още Вачков. На ИКТ се дължат 10% от БВП, което нарежда телекомуникационният сектор на второ място по значение след туристическия.
Българските фирми в 100% приватизирания бранш са основният двигател на ИКТ сектора, допълни председателят на ДАИТС. 
От септември 2007 г. България ще е зам.председател на Съвета на Международния съюз по телекомуникации, а от януари 2008 г. ще председателства Съвета, обяви Пламен Вачков. От 3 до 6 декември пък страната ни ще е домакин на Европейското изложение и форум по телекомуникации на Международния съюз по далекосъобщения.
Регулации и стратегии в сферата на електронните съобщения, тенденции в развитието на телекомуникационната структура и новости в епохата на цифровизацията са част от темите, които дискутират участниците в двудневния форум.

Коментар