Младите искат забавен живот, но и кариера

Половината от младите служители смятат, че възможността да избираш кога и къде да работиш е по-важна от това колко тлъст чек получаваш, според ново проучване.

Днес много служители гледат на опцията да работят далеч от офиса по-скоро като на свое лично право, отколкото на привилегия. Това се дължи на нарастващия брой хора, които искат да водят интересен социален живот и наред с това да имат и добра кариера, твърди проучване, поръчано от Microsoft, данни от което са публикувани в silicon.com.

Докладът разкрива, че 47% от служителите вече работят извън офиса – независимо дали мобилно, от къщи или в кафене с wi-fi.

Според друга тенденция, отбелязана в проучването, нуждата за научаване и запомняне на информацията е заменена от културата “just-in-time” (точно навреме). Характерни за нея са постоянният достъп до информацията и споделянето й между двете страни – работник и фирма.

От Microsoft посочват, че много служители под 25-годишна възраст започват работа с някакви очаквания и предварителна нагласа за начина, по който те ще могат да работят. Мениджърите на софтуерния гигант отбелязват също, че възникват повече проблеми, когато трябва да се ръководи разпръснат екип. Когато обаче екипът е базиран в офис, той може да бъде контролиран и управляван много по-лесно.

Коментар