Китай започва преход към 4G мрежи

ZTE очаква големи печалби като доставчик на оборудване за 4G мрежи в Китай

ZTE очаква големи печалби като доставчик на оборудване за 4G мрежи в Китай

Китай планира ускорено изграждане на мрежи от четвърто поколение (4G). Властите в страната ще дадат лицензи за тази цел на няколко местни телеком оператора, съобщи по-рано тази седмица Блумбърг.

В резултат на появилите се информации, акциите на ZTE поскъпнаха с 10%. Компанията е един от най-големите производители на мрежово оборудване и мобилни телефони и се очаква да получи огромни приходи от разгръщането на 4G мрежи.

Лицензите за опериране на мрежи от четвърто поколение ще бъдат дадени още през настоящата година, съобщава China Securities Journal, позовавайки се на министъра на индустрията и информационните технологии Мао Уеи.

Правителството ще обяви конкретни срокове за проекта след приключване на тестовете, извършвани от оператора China Mobile Communications.

Същевременно акциите на ZTE поскъпнаха до най-високото си ниво от ноември 2008 година досега. Наскоро китайската компания съобщи за стратегическо партньорство с Intel, в рамките на което ще бъде разработен смартфон от ново поколение с процесор Atom Z2580. Двете компании обещават устройства с удвоена производителност, при запазване на висока енергийна ефективност.

Коментар