Samsung ще бъде Глобален партньор на Зимните Параолимпийски игри в Сочи 2014

Москва, Русия – 11 март 2013г. – Samsung Electronics, Глобален партньор на Олимпийските игри за оборудване за безжични комуникации, обяви, че корпорацията се превръща в Глобален партньор на Зимните Параолимпийски игри в Сочи през 2014 г.

Партньорството бе обявено на официалната церемония, която отбеляза точно една година до техния старт, в Москва. Д. Лий, Вицепрезидент на Samsung Electronics, Сър Филип Крейвън, Президент на Международния Параолимпийски комитет и Дмитри Чернишенко, Президент на Организационния комитет на Сочи 2014, участваха в церемонията и споделиха вълнението си за предстоящите Параолимпийски игри.

Samsung е Глобален партньор на Международния Параолимпийски комитет от 2006г. На Зимните Параолимпийски игри в Торонто през 2006г. Samsung беше Глобален партньор за първи път, компанията подкрепи Игрите в Бейжинг през 2008г. и Зимните игри във Ванкувър през 2010г., както и Параолимпийските игри в Лондон през 2012г. Сега компанията е горда да бъде  Глобален Параолимпийски партньор за пети път и ще сподели вдъхновението и вълнението на Игрите, чрез иновативните си безжични технологии за комуникация.

„Бих искал да благодаря на Samsung за тяхната невероятна подкрепа към Параолимпийското движение. Технологиите на Samsung и Параолимпийските кампании не просто ни помогнаха да бъдем добри домакини на Игрите, те наистина вдъхновиха зрителите да осъществят своя потенциал и да се обвържат с Параолимпийските игри,” каза Сър Филип Крейвън, Президент на Международния Параолимпийски комитет.

„Щастлив съм да представя нашите партньори за Сочи 2014 и съм уверен, че приносът им ще бъде безценен. Водещите технологии на Samsung и тяхното спонсорство ще помогнат на организаторите да останат свързани и ще позволят на атлетите и зрителите да споделят своите впечатляващи истории от Параолимпийските игри с хората по целия свят,” каза г-н Дмитри Чернишенко, Президент на Организационния комитет на Сочи 2014.

„Горди сме, че подкрепяме Параолимпийското движение през последните няколко години и за нас ще бъде чест да бъдем Глобален партньор на Зимните Параолимпийски игри в Сочи през 2014г.,” каза Юнг Кук Лий, Вицепрезидент и Ръководител на Global Sports Marketing в Samsung Electronics. “Samsung напълно споделя Параолимпийските ценности като кураж, отдаденост, вдъхновение и равенство, така че сме щастливи да осигурим технологични решения, които да позволят на повече хора да изживеят вълнението на това фантастично събитие и на Параолимпийското движение като цяло.”