Boris Blue подобрява създаването на 3D ефекти

Програмата Boris Blue на компанията Boris FX е предназначена за създаване на триизмерни ефекти и анимирана графика на видео. Това е самостоятелно приложение, с помощта на което можете в реално време да създавате и преглеждате различни визуални ефекти върху видео, като използвате апаратните възможности на OpenGL видеокарти.
За работа с програмата обезателно е необходимо наличието на съвременна NVIDIA видеокарта. Нововъведенията в последната версия включват интеграция с програмите от Avid и подобрена работа в различни режими – например сега можете да работите едновременно с няколко прозореца в перспектива в Composite.
Също така е подобрена работата с 3D-камери. Камерата автоматично запазва фокуса върху определен обект по време на анимацията, а освен това може да бъде зададено движение на камерата по дължина. Не на последно място са добавени допълнителни филтри и ефекти.

Пробна версия, както и обновление за регистрираните потребители са достъпни безплатно. Пълната версия за нови потребители струва 995 долара.

Официална страница: www.borisfx.com/product/blue/
Пробна версия: http://www.borisfx.com/downloads/

Коментар