Нови устройства дават на бизнеса всичко за свързване и защита

Нови устройства дават на бизнеса всичко за свързване и защита
На приемлива цена малкият бизнес може да изгради сигурна Интернет комуникация, лесна за конфигуриране и управление
17-05-2006
Обединяването на много функции в едно устройство е все по-актуална тенденция в сегмента на ИТ сигурността. Повечето водещи производители пуснаха на пазара продукти, които съчетават защитна стена (firewall), виртуална частна мрежа (VPN), антивирусна защита и други характеристики от нарастваща важност за потребителите.
Цените на подобни предложения паднаха достатъчно, за бъдат приемливи за малкия бизнес, който рязко увеличи търсенето на устройства за защита от типа всичко в едно. Вместо да купуват отделни продукти за всяка една функция на сигурността, компаниите сега имат възможност да решат проблемите с едно устройство.
Следващо ниво на удобство предлагат устройства, които освен защита, осигуряват и достъп до Интернет. Такъв продукт обяви компанията Check Point Software. Нейният Safe@Office 500 идва с вградени възможности за сигурност плюс ADSL модем за връзка към Интернет. Нещо повече, устройството се предлага и в безжичен вариант (500W) с вградена точка за достъп (access point) по стандарта 802.11b/g.
Предложението на CheckPoint адресира нуждите на малкия бизнес и на отдалечени офиси от свързаност, сигурност, лесно конфигуриране и управление на защитата. Потребителите от тази категория получават срещу няколкостотин долара устройство за достъп до Интернет – жично или безжично, заедно с всички функции за сигурност – защитна стена, частна виртуална мрежа, защита от прониквания и антивирусна защита. Така на приемлива цена, малкият бизнес може да изгради сигурна Интернет комуникация, с възможности от корпоративно ниво.

Свързаност и сигурност
със
Safe@Office 500/500W
За продукта
– осигурява свързване на малки офиси към  Интернет и силна защита на комуникацията
Основни функции
– защитна стена, антивирус, защита от проникване, частна виртуална мрежа, ADSL модем, рутер, LAN комутатор, втори порт за връзка към Интернет, безжична опция и др.
 Достъпност  
доставя се от партньорите на компанията Check Point Software 

Safe@Office 500/500W изпълнява също функции на мрежов рутер, както и на LAN комутатор. Към него директно могат да се свържат жично 4 мрежови РС или други устройства и много повече безжично през Wi-Fi интерфейса (за модела 500W). Допълнителен DMZ порт може да се използва за резервна Интернет връзка, в случай че основната отпадне по някаква причина.

От новия продукт на Check Point ще се възползват и Интернет доставчиците. Safe@Office 500 ще им позволи да предложат на клиентите си от малкия бизнес пакети за свързване към Интернет с услуга за отдалечено управление на сигурността.
Проектантите на Safe@Office 500 са вградили в продукта и технологии за откриване на заплахи за сигурността при комуникации от типа “instant messaging” и “peer-to-peer”. Според източници от компанията, Safe@Office 500 проверява пакетите от информация, които се обменят при тeзи много актуални в момента комуникации. Продуктът на Check Point поддържа също статични и динамични опции за рутиране, за да взаимодейства без проблеми с по-сложни мрежи.

Коментар