Гинес готви книга за рекорди в игрите

"Световните рекорди" на Гинес вече събира данни за най-странните и невероятни подвизи на човечеството, но гейминг постиженията малко липсват от най-новото издание на книгата. Скоро обаче това ще се промени. По време на изложението London Book Fair Гинес съобщи, че работи по книга, посветена на рекорди от света на видео игрите.
Когато преди няколко години в едно от изданията на книгата били представени световни рекорди на видео игри, се оказало, че това е един от най-четените раздели. Ето защо Гинес ще посвети цяла книга на темата, казаха от издателството на "Световните рекорди".
Книгата ще включва преглед на 20-те най-известни игри за годината и в допълнение ще съдържа и рекордни игрални резултати, хардуерни профили, данни за продажбите на игрите, технически постижения и заплати на създателите на игрите.
От издателството казват, че вече техни изследователи са започнали да проучват общността на видео игрите. Огромният брой заглавия, геймъри, разработчици и платформи обаче ще затруднят максимално изследователите, решили да се потапят в необятния свят на  игрите.

Коментар