Слухове прогнозират поглъщане на Palm от Dell

Наскоро компютърният гигант Dell обяви, че прекратява продажбите на джобни компютри Axim. Това действие породи слухове, че команията може да погълне Palm, доставчик на портативни устройства с популярната марка.
Подобни предположения имат своята логика. Palm изпитва трудности в последно време, а Dell едва ли така лесно ще се откаже от пазара на джобни компютри. Още повече, че Palm има силни позиции в сегмента на смартфоните, което ще позволи на компютърния гигант да навлезе на този обещаващ пазар.
Към момента няма официални информации от която и да е от замесените в слуха компании. Dell, ръководена отново от своя основател Майкъл Дел, е в процес на оздравителни реформи, предвид неособено добрите резултати за последната година. Palm, от своя страна, също търси най-правилния път за бъдещо развитие, като наскоро обяви, че минава на Linux платформа.
Според анализатора Джек Голд от едноименната компания J. Gold Associates, Dell планира да представи нов смартфон по-късно тази година. Покупката на Palm може да ускори настъпването на това събитие, коментира pcnews.ru.
Слуховете за покупка на Palm не са от вчера. И ако Dell наистина е кандидат, то най-вероятно ще бъде и купувачът, тъй като едва ли някой ще предложи по-висока цена.

Коментар