Vista и Office 2007 излизат и на български

Български версии на операционната система Windows Vista и пакета бизнес приложения Office 2007 ще представи у нас софтуерният гигант на 8 и 9 май. Това ще бъде и кулминацията на най-мащабната до момента кампания по представяне на новите продукти на Microsoft, стартирала през октомври миналата година под надслов “Близо до очите, близо до сърцето”, посочиха от местния офис на корпорацията.
Преводът на Windows Vista и 2007 Microsoft Office System на български е осъществен за три месеца, след пускането на продуктите за крайни потребители в световен мащаб. Представянето на родните версии на Vista и Office 2007 ще се проведе под мотото “Вече и на български. Разбира се!”.
Непосредствено след това, на 10 и 11 май в хотел “Хилтън” ще се проведе и най-голямата годишна техническа конференция на Microsoft България – “Дни на Майкрософт”. Желаещите да посетят събитието могат да се регистрират през интернет, на страницата на конференцията.
“Дни на Майкрософт” се провежда за седми пореден път и всяка година привлича  множество ИТ специалисти и разработчици на софтуер от страната. Сред 39 лектори ще бъдат изявени експерти от България, Европа и САЩ, между които Рафал Румиан, старши ИТ мениджър в Microsoft за Централна и Източна Европа, Фредерик Ситбон, мениджър стратегически технологии в Microsoft ЕМЕА и други. Част от лекциите ще се излъчват онлайн.

Коментар