Египтянин измисли Wi-Fi аквариум, взе $2000

Вманиачените по домашни рибки вече ще могат нон-стоп да наблюдават и да се грижат за своите любимци. За тях е предназначена новата разработка Wi-Aquarium, за която съобщава newlaunches.com.
Създател на иновационната система е Мохамад Абу Ел-Насър, старши преподавател в египетската Арабска академия на науките и технологиите. Ученият демонстрира своя продукт по време на конференция по вградени системи (Embedded Systems Conference).
Устройството, което спечели трета награда в конкурса Wireless Design Contest, може да бъде описано най-кратко като иновационен Wi-Fi аквариум.
Чрез уеб камера човек може да наблюдава от разстояние живота на рибките в аквариума. И освен това да управлява дистанционно системата за поддържане на жизнената среда – например да включва и изключва осветяването на аквариума или филтрите.
Любителите на рибките дори могат да ги хранят през Интернет. В допълнение, аквариумът е способен да изпраща на своя притежател имейли с уведомления за текущото състояние на устройството.
Очаква се рибките в подобен аквариум да живеят дълго и щастливо. Създателят на Wi-Fi аквариума получи чек от 2000 долара за своята идея.

Коментар