Microsoft отрече за лоши резултати в Китай

Разпространените информации в различни медии за изключително слаби продажби на Vista в Китай са неверни, заяви официално Microsoft в отговор на запитване от CNET News.com.
Потребителите от целия свят реагираха позитивно на подобренията в сигурността и използваемостта на Vista и Китай не е изключение, посочват от софтуерния гигант.
По-рано в интернет се появиха публикации, според които за първите две седмици от официалния старт на новата операционна система в Китай са продадени само 244 легални копия. Същевременно китайските пирати заляха пазара с копия на Vista за по 1 долар.
Друга неприятна новина за Microsoft дойде от форума на Dell, където голяма част от потребителите поискаха от компютърния производител да върне Windows XP на своите PC, за сметка на Vista. Dell вече въведе XP опцията за домашните компютри, но искането е и от средите на малкия и среден бизнес.
Въпреки че Microsoft категорично отрича данните за слабите продажби в Китай, корпорацията не уточнява колко точно лицензни копия е реализирала в най-многолюдната страна в света. Информацията от софтуерния гигант е, че за първия месец от старта на Vista в Китай са продадени два пъти повече легални копия, отколкото за същия период на Windows XP. 

Коментар