Страх от Wi-Fi мрежите превзема Европа

В много европейски градове местните администрации ограничават използването на безжичната технология WiFi, поради опасения за здравето на хората. В австрийския Залцбург градските власти дори забраниха WiFi в училищата.
Същевременно представители на британската Професионална асоциация на учителите подготвиха обръщение към министерството на образованието с искане да проведе официални изследвания за въздействието на WiFi върху мозъците на учениците, съобщи The Independent.
Шефът на британската Агенция за защита на здравето сър Уилям Стюарт също поддържа инициатива за провеждане на изследвания на възможното вредно въздействие на WiFi върху мозъка на човека. Стюарт предлага да се направи мониторинг на състоянието на здравето на учениците в училища, където действат WiFi мрежи.
Уилям Стюарт беше един от инициаторите за провеждане на изследвания за влиянието на мобилните телефони върху мозъка. Такива проучвания се състояха, но така и не установиха опасност от мобилните връзки за здравето на хората.

Коментар