Компартията ще “чисти” интернета в Китай

Кампания за изчистване от “нездраво” съдържание на китайския сегмент в интернет пространството предприе Комунистическата партия в страната. В понеделник президентът Ху Цзинтао обяви старта на мероприятието, като подчерта необходимостта от внедряване в мрежата на доктрината на Партията.
Ху Цзинтао и 24 члена на Политбюро обсъдиха въпроса за прочистването на нарочен за целта пленум. В резолюцията от пленума се казва, че развитието и управлението на културата на интернета трябва да съвпада с направленията на прогресивната социалистическа култура и да се придържа към политиката на партията, писа CNews.ru, позовавайки се на Ройтерс.
Инициативата на президента е един от поредните му опити да построи “здрав” китайски интернет. За последен път Ху Цзинтао призова за прочистване на мрежата през януари.
През 2006 година китайският сегмент в мрежата нарасна с 26 милиона потребители, или 23,4%. В началото на тази година интернет аудиторията в Китай се изчислява на 137 милиона души, по официална статистика.

по темата: „Компартията ще “чисти” интернета в Китай”

добавете коментар...

  1. бабка

    И ако случайно посоката на развитие на Internet е различно от това на направленията на прогресивната социалистическа култура и не се придържа към политиката на партията, жална му майка.
    Другарите от Китай сурово и справедливо ще го порицаят, а ние помним какво се случи на площад Тянанмън с непослушните.

Коментар