Apple ще отложи iTV за следващата година

Концептуален модел на телевизора iTV, изготвен от Guilherme Schasiepen

Концептуален модел на телевизора iTV, изготвен от Guilherme Schasiepen

Водещ анализатор, запознат отблизо с делата на Apple, прогнозира, че компанията ще отложи пускането на фирмения си телевизор за следващата година. В доклад за инвеститори Питър Мисек от Jefferies & Co. твърди, че iTV ще излезе на пазара през 2014 година.

Според по-ранна прогноза на Мисек, телевизорът трябваше да бъде представен през март 2013 г., а продажбите да започнат през октомври. Проблеми на производителите LG и Sharp обаче налагат ревизиране на тези срокове, твърди анализаторът.

„Предполагахме, че развитието на софтуерната екосистема на Apple ще бъде достатъчно за стимулиране на търсенето. Последните информации обаче свидетелстват, че компанията не иска да заобиколи хардуерната част”, коментира Мисек.

По неговите думи, телевизорът ще предложи дисплей с резолюция Ultra HD, но това няма да го направи „астрономически” скъп.

50 процента е вероятността Apple да пусне ръчен компютър („часовник”) през 2013 г., твърди още Мисек. Устройството iWatch ще има 1-инчов екран и цена от порядъка на 200 долара.

iPhone 5S и бюджетен смартфон пък ще излязат през третото тримесечие, според анализатора. По същото време се очаква и новият iPad mini.

Коментар