Партньор на BlackBerry купил един милион смартфона

BlackBerry вярва, че е намерила действаща рецепта за успех с новата си платформа и силна партньорска подкрепа

BlackBerry вярва, че е намерила действаща рецепта за успех с новата си платформа и силна партньорска подкрепа

BlackBerry (доскоро RIM) съобщи, че неин партньор е закупил над един милион от новите смартфони под управление на BlackBerry 10. Това е най-голямата сделка в историята на канадската компания.

„Със силна поддръжка от партньорите и с абсолютно нова платформа създадохме действаща рецепта за успех”, коментира пред Блумбърг Рик Костанцо, изпълнителен вицепрезидент по глобални продажби на BlackBerry. По неговите думи, потребителите са готови за новите функционални възможности на BlackBerry 10.

Не се съобщава коя компания е направила безпрецедентната покупка на смартфони. Предполага се, че клиентът е някой от големите мрежови оператори – Verizon, AT&T или Sprint.

Verizon ще стартира продажби на флагманския смартфон BlackBerry Z10 на 28 март, а AT&T с една седмица по-рано. И двата оператора вече приемат предварителни поръчки за устройството.

След новината за сделката, акциите на Blackberry поскъпнаха с 8,2% до 15,65 долара. От началото на годината ценните книжа на канадската компания, която често е спрягана за продажба, повишиха стойността си с 32%.

Коментар