BlackBerry излиза от пазара на смартфони това лято

Легендарният бранд BlackBerry вероятно ще прекрати съществуването си на пазара за смартфони
(снимка: CC0 Public Domain)

Емблематичната канадска марка BlackBerry скоро ще изчезне напълно от пазара на смартфони. Продажбите на устройства с този бранд ще приключат на 31 август, решиха от TCL – компанията, която притежава правата върху марката.

Навремето мобилните телефони на BlackBerry бяха изключително популярни, особено в бизнес средите. Потвърждение за това може да се види в много стари американски филми, където героите използват устройствата на канадската компания.

Времената обаче се промениха. BlackBerry, както и други играчи, пропуснаха новата вълна на пазара, придържайки се към стари хардуерни и софтуерни решения. В резултат на това компанията трябваше напълно да спре производството на смартфони. Но марката остана жива.

През 2016 г. китайският гигант TCL придоби правата за използване на бранда BlackBerry на пазара на смартфони и даде на марката втори живот. Но въпреки легендарното име и появата на редица необичайни устройства, смартфоните BlackBerry, дори и с Android, не станаха популярни.

Сега историята с BlackBerry стигна до своя логичен завършек. Според съобщение на BlackBerry Mobile в Twitter, от 31 август 2020 г. TCL вече няма да продава смартфони под марката BlackBerry. Очевидно на този ден лицензното споразумение между двете компании приключва, а китайският производител не иска да го поднови.

В същото време TCL ще продължи да поддържа съществуващите клиенти до 31 август 2022 г. BlackBerry не споменава никакви опции за продължаване на живота на своята марка на пазара за смартфони, което подсказва, че краят й наближава.

Коментари по темата: „BlackBerry излиза от пазара на смартфони това лято”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    End.

Коментар