ScaleFocus Academy обяви безплатни ИТ обучения в Бургас

ИТ обучения в Бургас дават шанс за развитие на хора с начални познания по Java и JavaScript
(снимка: CC0 Public Domain)

ScaleFocus Academy обяви прием на курсисти по Java и JavaScript в своята регионална ИТ академия в Бургас. Обучението е насочено към хора с начални познания в посочените области, като целта е надграждане на знанията до високо професионално ниво.

Безплатният курс е интензивен, базиран на проекти и насочен към развиване на професионални знания и умения в изграждане на уеб приложения с Java и JavaScript. В процеса на обучение студентите ще се учат да решават сложни технически проблеми и да разработват софтуер „от нулата” в рамките на реален проект.

Кандидатите трябва да имат добри знания по основите на програмирането, структури от данни, алгоритми и обектно ориентирано програмиране. Най-добре представилите се курсисти ще могат да започнат работа в ScaleFocus, уточниха от компанията.

Желаещите могат да подават заявления през сайта на ScaleFocus Academy. След провеждане на изпит по основи на програмирането, експерти ще селектират най-добрите кандидатури и одобрените ще бъдат поканени да се включат във втория етап на оценка – среща на живо с екипа на академията. Накрая ще бъдат подбрани 50 кандидати за обучение по JavaScript и Java.

Продължителността на курса е 3 месеца, включително присъствие на място и участие в практически занятия, както и самостоятелна подготовка по различни казуси. Обучението е базирано на работа по проекти, близки до реалните от практиката на ScaleFocus, а през последния месец се работи по финален, групов проект, който се защитава в края на курса.

Успешно завършилите курса получават сертификат от академията. Най-добрите ще имат възможност да се присъединят към екипа на ScaleFocus или към други технологични фирми в страната, с които ScaleFocus си партнира.

ScaleFocus Academy се реализира с подкрепата на община Бургас и работи активно с местните училища и университети за подсилването на ИТ общността в града. Компанията планира да откриe клонове на академията и в други големи градове в България.

„Ще работим с местни училища, университети и организации, за да предизвикаме интерес към ИТ и да изградим правилния модел за професионално развитие”, сподели Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus.

Компанията си поставя за цел за 5 години да обучи безплатно 10 000 квалифицирани специалисти за света на професионалните ИТ услуги. Инвестицията, която ScaleFocus ще направи през първите две години от реализиране на инициативата, възлиза на около 1 милион лева.

„Нашата индустрия е изправена пред несъответствието между търсенето и предлагането на мотивирани ИТ специалисти. Поставихме си нелеката задача да променим това”, подчерта Пламен Цеков.

Коментар